blank

 


NIEUWSBRIEF

naam:
email:


ONZE
BLOG


FOTO

 
© De Kaasdroger 2011 
Ons verhaal > Bewoners / Samen / Blog
Bewoners

Het gezicht van ons project wordt gekleurd door alle 'bewoners'.

Gezin 'Schuur'

Benoît en Anje zijn de bezielers van De Kaasdroger. Sinds 2007 wonen ze hier en krijgt het project verder vorm. Een vorm die voortdurend in beweging is. De dynamiek wordt bepaald door de bewoners en passanten enerzijds en de energie van de groep anderzijds: 'The only constant is change'.

Anje houdt van lezen, wandelen in de bergen en filosoferen met vrienden. Als consultant begeleidt Anje mensen en organisaties met hun moeilijke vragen en complexe vraagstukken, waaronder ook cohousing-projecten. Ze werkt als ontrafelaar en kunstenaar.
Benoît, tuinarchitect, ecotuner, houdt van ecologisch tuinieren en verbouwen, stripverhalen lezen en ijsjes eten. Hij biedt trajecten aan voor mensen die zich wensen te verbinden met de natuur en geeft ook yoga. Op zijn website lees je er meer over.

Lore, 22j, een fijne jongedame, houdt van tekenen en creatief bezig zijn met textiel. Is scoutsleidster bij Akabe, studeert en volgt een opleiding bushcrafting.
Thimen, 20j, sportieve kerel, houdt van voetballen, scouts, muziek en het studentenleven!
Jade, 14j, een blije meid, ze gaat graag naar scouts, doet parkour en speelt graag gezelschapsspelletjes.

Onze kinderen worden groter en groter. Ze wonen nog alledrie thuis maar de twee oudsten zitten op kot in Leuven en Brussel. Soms is het hier in huis dus vollen bak en soms is het er kalm. De foto's hieronder dateren van een jaar of 8 terug, hoog tijd voor een update :-). 
       
    
  
       

Gezin 'Paardenstal'

Nadat Stef en Leen samen het huis verbouwd hebben en er enkele jaren hebben samengeleefd, met een groot nieuw samengesteld gezin, is dat gezin van ‘de paardenstal’ sinds zomer 2016 ‘verkleind’ naar een rustige haven voor Leen en Willem. Hun volwassen kinderen komen regelmatig langs. Ook hun familie en vrienden voelen zich er heel welkom en genieten mee van de rust en schoonheid. De Kaasdroger is echt iets apart: een gemeenschap waardoor je verbondenheid voelt, anders dan met familie of vrienden. Bijzonder.

     
  

Gezin 'Koeienstal'

Wij zijn Katrien en Wietse! Wietse werkt als illustrator, animator en leerkracht beeldende kunst. Hij trekt graag de natuur in om illustraties te maken of onbewandelde paden te betreden. Katrien werkt als actrice, theatermaakster en docent. In haar vrije tijd houdt ze ervan om gezellig samen te zijn met vrienden, familie en de buren.

We maakten de keuze om de stad Gent te verlaten voor deze bijzondere plek. Onze gemeenschappelijke dromen zitten vervat in deze hoeve. Beiden houden we erg van de rust en de schoonheid van de natuur. We genieten ervan om op een sobere manier te leven, waarin we zoveel mogelijk ervaringen en spullen willen delen. Daarnaast zijn wij graag een open huis voor de buren en iedereen die op ons pad komt. Heel erg welkom dus ten huize Katrien en Wietse!

   

   

Gezin 'Woonhuis'

Laurenz werkt in de IT. Hij leeft zich uit door te sporten -ultimate frisbee-, en af een toe eens stevig te verbouwen.
Noah is een rakker van dertien. Hij speelt graag piano en is een parkour acrobaat.
June is een patatje van twaalf. Ze houdt van dieren, tekenen, schilderen en gitaar.

    
    

De Broeikassers: een warme community

In De Broeikas, een coöperatie gelegen in de voorkant van de schuur huist een community van gelijkgestemden die gebruik maakt van de schuur als een ruimte voor experiment en cocreatie. De commuity telt een dertigtal leden, mensen die de schuur gebruiken als cowerkplek en als inspiratieoord om alleen of samen met andere boeiende projectjes uit te broeden. Kruisbestuiving verzekerd. Lang leve de synergie! Meer info over De Broeikas vind je via de website: www.debroeikas.be.