blank

 


NIEUWSBRIEF

naam:
email:


ONZE
BLOG


FOTO

 
© De Kaasdroger 2011 
Ons verhaal > Bewoners / Samen / Blog
Bewoners

Het gezicht van ons project wordt gekleurd door alle bewoners.

Gezin 'Schuur' - bewoners sinds 2007

Benoît en Anje zijn de initiatiefnemers van De Kaasdroger. Sinds 2007 wonen ze hier en krijgt het project verder vorm. Een vorm die voortdurend in beweging is. De dynamiek wordt bepaald door de bewoners en passanten enerzijds en de energie van en de klik binnen de groep anderzijds: 'The only constant is change'.

Anje houdt van lezen, wandelen in de bergen en filosoferen met vrienden. Als consultant begeleidt Anje mensen en organisaties met hun moeilijke vragen en complexe vraagstukken. Ze werkt als ontrafelaar en kunstenaar.
Benoît, tuinarchitect, ecotuner, houdt van ecologisch tuinieren en verbouwen, stripverhalen lezen en wandelen. Hij biedt trajecten aan voor organisaties en mensen die zich wensen te verbinden met de natuur. Op zijn website lees je er meer over.

Lore, 23j, een fijne jongedame, houdt van tekenen, is scoutsleidster, studeert en doet bushcrafting.
Thimen, 21j, sportieve kerel, houdt van voetballen, scouts, muziek en het studentenleven!
Jade, 15j, een blije meid en dierenvriend, ze gaat naar scouts, doet parkour en speelt graag gezelschapsspelletjes.

Onze kinderen worden groter en groter. Ze wonen nog alledrie thuis maar de twee oudsten zitten op kot in Leuven en Brussel. Soms is het hier in huis dus vollen bak en soms is het er kalm. 


   
Gezin 'Paardenstal'
- Bewoners sinds 2010

Nadat Stef en Leen samen het huis verbouwd hebben en er enkele jaren hebben samengeleefd, met een groot nieuw samengesteld gezin, is dat gezin van ‘de paardenstal’ sinds zomer 2016 ‘verkleind’ naar een rustige haven voor Leen en Willem. Allebei werkend of gewerkt in het onderwijs houden ze van het leven dichter bij de natuur. En dat vinden ze hier wel. Ook hun hondje Birk is al enkele jaren huisgenoot.

Hun 5 volwassen kinderen, hun partners en de kleinkinderen komen regelmatig langs. Ook hun familie en vrienden voelen zich er heel welkom en genieten mee van de rust en schoonheid. 


     
  

Gezin 'Koeienstal' - Bewoners sinds 2017

Wij zijn Katrien en Wietse, en hebben samen een dochter. We genieten erg van de rust en de schoonheid in deze omgeving. Wij houden van de kleine spontane babbels op straat of op het woonerf en genieten daarnaast van rust en tijd voor ons gezin.

    
 
Gezin 'Woonhuis'
- Bewoners sinds 2012

Laurenz werkt in de IT. Hij leeft zich uit door te sporten -ultimate frisbee-, en werkt ook graag met z'n handen wanneer het kan.

Noah is een jongeman van bijna 14. Speelt voetbal en is een parkour acrobaat.
June is bijna 13. Een heel creatieve meid.

Noah en June zijn week om week in De Kaasdroger.

Ondertussen wonen we hier 10 jaar en zijn we hier nog altijd heel graag :-).

    
    

De Broeikassers: een warme community
- Bewoners sinds 2016

In De Broeikas, een coöperatie gelegen in de voorkant van de schuur huist een community van gelijkgestemden die gebruik maakt van de schuur als een ruimte voor experiment en cocreatie. De community telt een dertigtal leden, mensen die de schuur gebruiken als cowerkplek en als inspiratieoord om alleen of samen met andere boeiende projectjes uit te broeden. Kruisbestuiving verzekerd. Lang leve de synergie! Meer info over De Broeikas vind je via de website: www.debroeikas.be.