blank

 


NIEUWSBRIEF

naam:
email:


ONZE
BLOG


FOTO

 
© De Kaasdroger 2011 
Leren in dialoog

Pijler 3, ervaring delen, doen we op 3 manieren. Hieronder vind je een kort overzicht.

1. Activiteiten
De verbouwde schuur is onderdak voor heel wat boeiende activiteiten. Deze kan je verkennen via de website van De Broeikas.2. Rondleidingen

Ter gelegenheid van ‘open huis’ en ‘open tuin’ dagen worden er regelmatig rondleidingen gegeven. Deze rondleidingen worden al dan niet thematisch aangepakt. Enkele themata die aan bod kunnen komen zijn samenhuizen, ecologisch bouwen, erfgoededucatie, natuurlijk tuinieren,...3. En last but not least: dagdagelijkse levens- en werkervaring delen met elkaar!
Heel wat overlegmomenten hebben we er al opzitten. Verbouwen deden we vaak samen. Snel even advies vragen aan je buurman, even een babbeltje met je buurvrouw, spullen delen, zaken uitlenen, op mekaars kinderen passen, babysitten. Het project kabbelt en verandert met de jaren... Mensen komen en gaan, er wordt afscheid genomen van voormalige bewoners en nieuwe mensen bepalen mee de koers. In die zin is 'De Kaasdroger' een dynamisch project van mensen die zin hebben in experiment: in een andere manier van wonen, minder op zichzelf, in nauwer contact met hun buren.


Nog wat leuke foto's...