blank

 


NIEUWSBRIEF

naam:
email:


ONZE
BLOG


FOTO

 
© De Kaasdroger 2011 
Ons verhaal > Samen / Bewoners / Blog
Samen

Samenhuizen impliceert dat je op een andere manier samenwoont met andere gezinnen. Je verbindt je met mekaar op een 'andere' manier. Je ziet mekaar vaker, deelt veel met mekaar, de alledaagse kommer en kwel maar ook het genieten van elke dag. Hieronder een impressie van ons 'samen' zijn, 'samen' wonen, 'samen' leven, doorheen de jaren...


Kinderplezier
Onze kinderen spelen vaak samen... Ze ravotten in de tuin, klimmen in bomen, spelen op de zandhoop. De groten zorgen voor de kleintjes, de kleintjes zetten de groten aan tot spelen. Iedereen heeft wel iemand om te bevaderen of te bemoederen... Bovendien komen er ook vaak kinderen spelen, op feestjes, kampeerdagen, kampjes,... De foto's hieronder dateren van de periode 2010-2015.


              


Iedereen uniek
Elk van ons is uniek, verschilt van de ander. Heeft andere talenten en andere gebreken. We proberen mekaar te zien in mekaars talenten en mekaar te ondersteunen in mekaars gebreken. Dit maakt dat we samen verder kunnen springen dan alleen. En dat voelt best wel comfortabel aan.


        


Werkdagen
Om de maand organiseren we een gemeenschappelijke werkdag. Dan werken we aan zaken die voor ons allemaal belangrijk zijn. We zagen hout voor onze kachels, werken in de moestuin, verbouwen de gemeenschappelijke zolder,... Op zo'n werkdag eten we vaak samen.


 Vergaderen
Op regelmatige basis is er een avondoverleg. We gaan voor een open overlegcultuur. Dit betekent dat er veel ruimte is om je mening te uiten waardoor je echt in overleg kunt gaan met mekaar. Heel waardevol én belangrijk... Ieders mening telt en wordt helemaal naar waarde geschat.


Feestjes
We houden ook wel van feestjes samen. Op een dag kwam de paashaas, die bracht een gocart voor alle kinderen samen. Soms trekken we samen het bos in voor een wandeling en dan picknicken we samen. Of heel simpel, we gaan samen zwemmen. Ook organiseren we af en toe wel eens een concert waarop we ook de buren, vrienden en familie uitnodigen. 

     


Kampeerweek
In de beginjaren organiseerde we een aantal keer een kampeerweek, een aantal dagen in de zomer dat buren, vrienden en familie hier konden komen neerstrijken met hun tent om samen met ons te genieten van wat 'De Kaasdroger' allemaal te bieden heeft. Samen koken, tafelen en heel veel vuur en spirit. Hier enkele foto's van toen.